De Nationale Tuinvogeltelling 2017 begint over:

  Voor scholen

  Tuinvogeltelling voor Scholen

  Vrijdag 27 januari 2017: scholenteldag!

  Ook dit jaar kunt u weer meedoen aan de Nationale Tuinvogeltelling met uw (basis)school, kinderboerderij, NME-centrum of andere groep. Op vrijdag 27 januari 2017 gaat het telformulier voor alle groepstellingen weer open en kunt u uw telling doorgeven.

  Hoe werkt het?

  Iedereen kan meedoen in 3 gemakkelijke stappen:

  1. Tel vóór of op vrijdag 27 januari 2017 een half uur de vogels op het schoolplein of de omgeving. Vliegen de vogels alleen maar over? Die tellen niet mee. Vanaf vrijdag 27 januari 2017 kunnen alle scholen en groepen hun tellingen doorgeven via de website of via de app.
  2. Noteer alle waarnemingen van een soort. Maar tel deze waarnemingen niet bij elkaar op, want dan loop je het risico dezelfde vogel dubbel te tellen. Geef alleen het hoogste aantal door van een soort die je tegelijk hebt gezien. Dus: zien jullie in jullie tel-halfuur 3 koolmezen tegelijk en even later 5 koolmezen? Dan geven jullie door: 5 koolmezen.
  3. Geef jullie telling door via de app Tuinvogels of via deze website.

   

  Tuinvogels tellen in de schooltuin (foto door Janko van Beek)

  Download het gratis lesmateriaal

  Met veel inspiratie, leuke doe-tips en zoekkaarten voor kinderen. Het lesmateriaal is vooral gemaakt voor het basisonderwijs (groepen 1 t/m 8) maar ook pedagogisch medewerkers, activiteitenbegeleiders in zorginstellingen of kinderboerderijen en leerkrachten van de lagere klassen van het middelbaar onderwijs kunnen ermee aan de slag.

  Leer uw kinderen vogels herkennen met behulp van de zoekkaarten en het lesmateriaal. U zult merken dat ze enthousiast vogels in de tuin aanwijzen, op naam brengen en verhalen over de vogels vertellen.

  Bekijk alle downloads >