Samenwerkingspartners

De Nationale Tuinvogeltelling is het grootste citizen science project van Nederland. Tienduizenden mensen doen mee door een half uurtje de vogels in hun tuin te tellen. Zo krijgen Vogelbescherming Nederland en Sovon Vogelonderzoek Nederland een goed beeld hoe vogels in de winter onze tuinen gebruiken. 

Vogelbescherming Nederland en Sovon Vogelonderzoek Nederland organiseren de Nationale Tuinvogeltelling niet alleen. We werken samen met vele enthousiaste partijen. Onze leveranciers helpen ons om van de Nationale Tuinvogeltelling een succes te maken:

  • Aan Zee: webbureau Aan Zee werkt al vele jaren met ons aan de website van de Nationale Tuinvogeltelling. 
  • Forget the Fish: de data 'visualiseerders' van Forget the Fish maken de resultaten van de Nationale Tuinvogeltelling inzichtelijk op landelijk, provinciaal en lokaal niveau.
  • Studio Lakmoes: de infographic makers van Studio Lakmoes maken de historische resultaten van de Tuinvogeltelling duidelijk met behulp van (interactieve) infographics.
  • Mundu: outdoor advertising agency Mundu zorgt ervoor dat de Nationale Tuinvogeltelling in de week voor de telling zichtbaar is op veel plekken langs snelwegen, rondwegen en in stadscentra. 
  • Zuiver Media: mediabureau Zuiver Media zorgt ervoor dat de jaarlijkse Nationale Tuinvogeltelling voldoende aandacht krijgt in de media door de inzet van de juiste media die de doelgroep zo effectief mogelijk kan bereiken. 

Daarnaast werken we samen met een aantal promotiepartners om mensen te enthousiasmeren om de vogels in hun tuin te tellen:

Terug naar de homepage