Tuinvogeltelling cursussen en workshops

Ga eens naar een lezing, workshop of cursus over (tuin)vogels. Nu is het moment, want in de aanloop naar de Nationale Tuinvogeltelling, worden in het hele land dit soort activiteiten georganiseerd. Ook in uw buurt, dus neem een kijkje.

Let op: Vogelbescherming organiseert niet alle activiteiten. Heeft u vragen? Neem dan contact op met de organisator.

Gratis digitale cursus Tuinvogels in Nederland

Deze gratis beginnerscursus van Vogelbescherming, ontvangt u in uw mailbox. U leert in tien vogellessen veel tuinvogels en hun geluiden herkennen. Nico de Haan en Camilla Dreef geven handige tips, filmpjes, ezelsbruggetjes en leuke weetjes om nog meer van vogels te genieten.

Aanmelden voor de cursus Tuinvogels in Nederland 

Minicursus Tuinvogeltelling voor beginners in Amsterdam

Blije Vogels Westerpark organiseert de minicursus woensdagochtend 22 jan 10.30 – 12.00 uur. De kosten bedragen € 2,50 per persoon (inclusief koffie of thee). Adres: Roeivereniging Poseidon, Jan Vroegopsingel 4, Amsterdam.

Aanmelden voor de minicursus Tuinvogeltelling in Amsterdam

Lezing tuinvogels tellen voor beginners in Purmerend

IVN Waterland organiseert op dinsdag 21 januari van 20:00 - 22:00 uur een lezing "Vogels in de Tuin" in de kantine van Sporthal De Karekiet (Karekietpark 2 in Purmerend). Kosten: leden en donateurs gratis, niet-leden € 5,-.

Aanmelden tuinvogels tellen in Purmerend

Workshop tuinvogels door IVN Oldenzaal-Losser

De workshop is geschikt voor elke beginnende vogelaar en wordt gegeven door Erik Hurkens en Irene Christenhusz. Praktisch: 22 januari om 19.30 uur in de Stakenboer te Oldenzaal. De kosten zijn € 5,00 per persoon, inclusief koffie en een handige tuinvogelzoekkaart.

Aanmelden voor de workshop in Oldenzaal.

KNNV minicursus tuinvogels herkennen: locaties in het hele land

Leer in één avond en een excursie tuinvogels herkennen. Na de KNNV minicursus kent u alle algemene vogels in uw tuin. Bijvoorbeeld het verschil tussen de huismus en de heggenmus of de koolmees en de pimpelmees. De minicursus is op verschillende locaties in het hele land.

Klik hier voor meer informatie over een minicursus bij u in de buurt

Minicursus: tuinvogeltelling voor Dummies in Utrecht

Altijd al 's mee willen doen met de Tuinvogeltelling, maar twijfelt u over uw vogelkennis of over de spelregels? Na deze avond georganiseerd door Utrecht Natuurlijk, bent u helemaal klaar voor de Tuinvogeltelling! Wanneer: 9 of 16 januari. Waar: Utrecht, De Meern. Kosten: € 5,-.

Klik hier voor meer informatie en om in te schrijven. 

Uw activiteit in deze lijst?

Weet u nog een leuke activiteit die wordt georganiseerd voor de Tuinvogeltelling, of met de herkenning van tuinvogels te maken heeft? Geef het dan door via info@vogelbescherming.nl.