Tuinvogeltelling cursussen en workshops

Ga eens naar een lezing, workshop of cursus over (tuin)vogels. Nu is het moment, want in de aanloop naar de Nationale Tuinvogeltelling, worden in het hele land dit soort activiteiten georganiseerd. Ook in uw buurt, dus neem een kijkje.

Gratis digitale cursus Tuinvogels in Nederland

Deze gratis beginnerscursus van Vogelbescherming, ontvangt u in uw mailbox. U leert in tien vogellessen veel tuinvogels en hun geluiden herkennen. Nico de Haan en Camilla Dreef geven handige tips, filmpjes, ezelsbruggetjes en leuke weetjes om nog meer van vogels te genieten.

Aanmelden voor de cursus Tuinvogels in Nederland

Workshop Tuinvogels van Vogelwerkgroep Losser

Vogelwerkgroep Losser organiseert op dinsdagavond 22 januari om 19.30 uur een Workshop Tuinvogels in café Heijdemann, Smalmaatstraat 55 in Losser. Aanmelden kan via vwglosser@gmail.com. De kosten bedragen € 5,- per persoon, inclusief koffie en een handige tuinvogelzoekkaart.

KNNV minicursus tuinvogels herkennen

Leer in één avond en een excursie tuinvogels herkennen. Na de KNNV minicursus kent u alle algemene vogels in uw tuin. Bijvoorbeeld het verschil tussen de huismus en de heggenmus of de koolmees en de pimpelmees. De minicursus is op verschillende locaties in het hele land.

Klik hier voor meer informatie over de minicursus bij u in de buurt.

Lezing en workshop tuinvogels met Camilla Dreef

Maandagavond 21 januari geeft Camilla Dreef - ambassadeur van Vogelbescherming Nederland- een lezing over vogels en een korte workshop over tuinvogels. Daarna bent u hélemaal klaargestoomd voor de Nationale Tuinvogeltelling. Camilla wil iedereen besmetten met het 'vogelvirus'.

De avond wordt georganiseerd door de De Groene Koepel. De lezing is uitverkocht. Er zijn geen kaarten meer beschikbaar.

Uw activiteit in deze lijst?

Weet u nog een leuke activiteit die wordt georganiseerd voor de Tuinvogeltelling, of met de herkenning van tuinvogels te maken heeft? Geef het dan door via info@vogelbescherming.nl.