Win een opfrisbeurt voor uw tuin

Tel de vogels in uw tuin of op uw balkon en maak kans op € 100

Doe mee aan de Nationale Tuinvogeltelling van 25 t/m 27 januari 2019 en maak kans op € 100 shoptegoed bij Intratuin én een persoonlijk advies om uw tuin of balkon nog vogelvriendelijker te maken! Tel een half uurtje de vogels in uw tuin of op uw balkon en stuur uw telling in. 

Hoe doe ik mee?

Meedoen aan deze actie is heel eenvoudig. Op uw telformulier geeft u aan dat u kans wilt maken op de prijs en de actievoorwaarden accepteert. Dat is alles! Het telformulier staat vanaf vrijdagochtend 25 januari 2019 online op de website van de Tuinvogeltelling. Om kans te maken op de prijs, telt iedere inzending. Het maakt dus voor uw winkans niet uit of u vogels hebt gezien, maar uw telling wordt er natuurlijk wel veel leuker van!

Vogelvriendelijke tuinen zijn belangrijk

Uit de Nationale Tuinvogeltelling blijkt hoe belangrijk onze tuinen zijn voor vogels. In een vogelvriendelijke tuin vinden vogels voedsel, veiligheid en een plekje om zich voort te planten. Drie v's dus! Met vogelvoer, een nestkastje en een haag bent u al een stukje op weg naar een vogelvriendelijke tuin. Maar het kan altijd beter. 

Hoe werkt een advies van een tuinvogelconsulent?

Vogelbescherming Nederland werkt met een groep tuinvogelconsulenten: enthousiaste en deskundige vrijwilligers die precies weten hoe een vogelvriendelijke tuin eruit ziet. Een tuinvogelconsulent komt bij u op bezoek en overlegt met u wat de mogelijkheden zijn. Na afloop maakt de tuinvogelconsulent een advies op maat: waar kunt u het beste welke struiken of bomen planten, waar kunt u op letten en voor welke vogels kunt u wat doen? 

Leden van Vogelbescherming betalen normaal gesproken € 25,- voor een tuinvogelconsult, niet-leden betalen € 40,-. Voor winnaars van de actie is het tuinvogelconsult gratis.

€ 100,- shoptegoed van Intratuin

Intratuin stelt 10x shoptegoed t.w.v. € 100,- ter beschikking aan deelnemers van de Tuinvogeltelling. Zo wordt het vogelvriendelijk inrichten van uw tuin nog makkelijker! Bij Intratuin kunt u terecht voor het beste vogelvoer, de mooiste vogelvriendelijke beplanting (zoals vuurdoorn, lijsterbes of krentenboompje voor merels en lijsters) en de mooiste eenjarigen waar ook de vogels van smullen (zoals zonnebloem voor de mezen en grote kaardebol voor de vinken en de puttertjes).

Prijswinnaars krijgen persoonlijk bericht. 

Meer informatie

 

Tuin / Shutterstock